SAVIGARBA

Re: SAVIGARBA

andrius » 08 Spa 2013, 08:56

Sveiki, senai berašiau, visą laiką galvojau, kodėl su tom kainom tokie reikalai, TEO bederinant išgirdau vienus besisikundžiant, kad nebegali leist pro šoną darbų nes ant štampų topografijų antspaudo prašo. O galvoju reikia įvest, kad savivaldybėse ant štampo derinantis geodezininkas anspaudo prašytų, nuvažiuoju pas urbanistikos skyriaus vedėją, sakau, taip ir taip matininkai dirba didelėj įmonėje ir pro šoną darbus leidžia, na prie algos pinigų dasiduria ir už nieką mokėt nereikia, tas paklausė, paklausė, sako, tai kad mes neturim teisės reikalauti, kad anspaudus dėtų, užtenka parašo, nu joooo, išeinu, esu pats radęs , kad štampas mano , pavardė mano , o parašas ne mano ir pinigai ne mano. Varau į mieso sav. klausiu, "ar dar reikalaujat anspaudų ant topo?", "ne"-sako, "geriau, būtų, kad reikalutumėt, ", atrodo atsakė, kad neturim įgaliojimų ar pan. na rezultatas tas pats.
Apie tuos, kurie pigiai daro, na jie gauna algą už oficialų darbą ir dar prie jos prisiduria iš šono, kokius du, tris šimtus litų už topo, apsimoka, juk niekas nekainuoja. Ką galima padaryti?, nieko. Šypsokitės, rytoj bus dar blogiau.
Topcon GPT-3005LN, GPS Topcon HIPER
Ekspertas
 
Pranešimai: 107
Užsiregistravo: 05 Geg 2009, 09:17
Miestas: KAUNAS

Re: SAVIGARBA

sarrras » 11 Spa 2013, 15:10

andrius rašė:Sveiki, senai berašiau, visą laiką galvojau, kodėl su tom kainom tokie reikalai, TEO bederinant išgirdau vienus besisikundžiant, kad nebegali leist pro šoną darbų nes ant štampų topografijų antspaudo prašo. O galvoju reikia įvest, kad savivaldybėse ant štampo derinantis geodezininkas anspaudo prašytų, nuvažiuoju pas urbanistikos skyriaus vedėją, sakau, taip ir taip matininkai dirba didelėj įmonėje ir pro šoną darbus leidžia, na prie algos pinigų dasiduria ir už nieką mokėt nereikia, tas paklausė, paklausė, sako, tai kad mes neturim teisės reikalauti, kad anspaudus dėtų, užtenka parašo, nu joooo, išeinu, esu pats radęs , kad štampas mano , pavardė mano , o parašas ne mano ir pinigai ne mano. Varau į mieso sav. klausiu, "ar dar reikalaujat anspaudų ant topo?", "ne"-sako, "geriau, būtų, kad reikalutumėt, ", atrodo atsakė, kad neturim įgaliojimų ar pan. na rezultatas tas pats.
Apie tuos, kurie pigiai daro, na jie gauna algą už oficialų darbą ir dar prie jos prisiduria iš šono, kokius du, tris šimtus litų už topo, apsimoka, juk niekas nekainuoja. Ką galima padaryti?, nieko. Šypsokitės, rytoj bus dar blogiau.

ar iš gero gyvenimo šitaip matininkai elgiasi ? gal įmonėje bėdų yra?
Vartotojo avataras
Veteranas
 
Pranešimai: 407
Užsiregistravo: 29 Kov 2010, 12:22
Miestas: Vilnius

Re: SAVIGARBA

geodezija13 » 13 Spa 2013, 00:34

andrius rašė: Apie tuos, kurie pigiai daro, na jie gauna algą už oficialų darbą ir dar prie jos prisiduria iš šono, kokius du, tris šimtus litų už topo, apsimoka, juk niekas nekainuoja. Ką galima padaryti?, nieko. Šypsokitės, rytoj bus dar blogiau.


Su tuo reikia kovoti VISAIS būdais, nes rinkos kainos numuštos iki nebesveiko minimumo ir mušamos toliau. Taip tęstis toliau nebegali...
Vartotojo avataras
Aktyvistas
 
Pranešimai: 34
Užsiregistravo: 17 Lie 2013, 10:26

Re: SAVIGARBA

horn » 14 Spa 2013, 08:24

Labai įdomiai firmos pasiskirstę kainomis-vieni daro topkes nuo 100Lt, 200Lt (pigiausi gal ne įmonės o chaltūrščikai), kiti 300-350, 500, dar kiti 700 ir vis tiek turi darbo. Čia kiek užsakovai pripasakoja. Dėl sklypų, už mažą sklypą nuo 300 iki 800Lt. Manyčiau, kad 2 kartus skirtumas tarp įmonių yra kažkas sunkiai įsivaizduojamo. Anksčiau kiek pamenu buvo nustatytos kainos kaip anstoliams, notarams, darbų apytiksliai įkainiai ir manau tai nebūtų blogai. Dabar vieni ima pigiai ir aria, kad galėtų pavalgyti, kiti ima brangiai ir pusę laiko prastumia veltui, bet uždirba panašiai. Jei visi nenusipigintų, manau tai atsilieptų teigiamai visoms įmonėms, nes padidėtų uždarbis. Dabar Lietuvoje mes esame vieni iš skurdžiausių specialistų, maximos vežimėlių vežiotojui moka 1300lt. Manau, kad dauguma matininkų tiek negauna (arba gauna juodais), nors darbas daug kartų atsakingesnis.
Vartotojo avataras
Veteranas
 
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 06 Geg 2009, 11:49
Miestas: Kaunas

Re: SAVIGARBA

andrius » 14 Spa 2013, 08:46

Yra įmonės, kurias valdo akcininkai, tai jose dirbantys darbuotojai gauna oficialų užmokestį, 40-45% nuo s1matos, arba minusavus pinigus akcininkams ir išlaidoms, kur nerašyti popierių negalima ir visus 100% už topo 300 litų, apsimoka..., geresnė padėtis, kur vadovauja įm. savininkas, ale ir čia žmogiukai sugeba prasisukt. O kaip pakovosi, kad savivaldybėse sėdintys net štampo ant nuotraukų pareikalaut nenori, juk jiems papildomas darbas. Na jau nebesugalvoju kaip čia pakovot. Juk, suprantat, taip ir numušamos kainos žemiau savikainos, va kur matematika.
Topcon GPT-3005LN, GPS Topcon HIPER
Ekspertas
 
Pranešimai: 107
Užsiregistravo: 05 Geg 2009, 09:17
Miestas: KAUNAS

Re: SAVIGARBA

Paulius » 14 Spa 2013, 20:49

Griezta darbo sutartis numatanti baudas uz naudojima darbines irangos ne darbo tikskais siekiant pasipelnyti ir grieztai kontroliuoti, o tai tikrai imanoma
Vartotojo avataras
Veteranas
 
Pranešimai: 419
Užsiregistravo: 11 Geg 2009, 11:42

Ankstesnis

Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 12 svečių