Dėl Telia derinimo užgaidų

Dėl Telia derinimo užgaidų

shatras » 31 Geg 2017, 12:19

Sveiki kolegos,
turbūt jau visi susidūrėt arba dar susidursite su Telia bairiais, kai derinant topo, atsiranda kabelis, kurį turi tik jie. Pastaraisias metais jie klodami naujus įvadus, nedaro išpildomųjų miesto archyvui, tik sau. Pagal juos, jei kažkas ten kažką matuos, tai tada tas kažkas ir užneš. Tai reiškia, kad topkę deriname minimum dvi savaites, nes jie nepasirašo ant topkės, jei užnešta su ranka. Taip kažkada buvo ir su Lesto tuometine, bet vėliau atsikvošėjo ir dabar išvis jokių problemų nesukelia
Esu pasitaręs ir iniciavęs pretenziją pateikti per Kauno savivaldybę. Aš pateikiau, bet daugiau niekas su kuo buvo kalbėta to nepadarė.
Todėl skelbiu žniutę čia, kad daugiau jūsų pasiekčiau.
Pridedu savo juodraštį pretenzijos. Nerašykite tip-top žodis-žodin, bet pagrindines gaires galite naudoti iš čia. Savo pretenzijas siųskite Arvydui Augučiui, jis gavęs bent keletą raštų, inicijuos savo kreipimąsį į Telią.


Atliekant topografinių planų sudarymą, neretai susiduriama su problema, kada geodezininkas neparodo telefono arba ryšių kabelio, kanalizacijos.
Minėtoji problema prasideda nuo to, kad nepažymėtų kabelių nėra "Kauno plano" skaitmeninėje medžiagoje, bet kažkodėl yra "Telia Lietuva"(įskaitant ir visus seniau buvusius pavadinimus) (Toliau - "Telia") GIS medžiagoje. Kai kuriais atvejais nėra pažymėti naujai pakloti kabeliai, kitais atvejais - kelių dešimtmečių senumo kabeliai. Jei kabeliai būtų senuose planšetuose, bet nebūtų skaitmenizuoti, tai būtų "Kauno plano" arba Kauno savivaldybės Urbanistikos ir Architektūros skyriaus problema, bet tų kabelių ir planšetuose nėra.

Peršasi išvada, kad "Telia Lietuva" nelegaliai paklojo kabelius ir nepadarė kontrolinių geodezinių planų, nes pateikus užklausas dėl išpildomųjų, visada gaunami atsakymai, kad tokių nėra. Pasak topografinius planus derinančių asmenų, geodezininkas pats turi kviestis "Telia" atstovą, kuris technikos pagalba nustato kur tas kabelis paklotas.

Čia iškyla nauja problema - kodėl geodezininkas niekuo nesusijęs su paklotu kabeliu, turi imtis atsakomybės jį pažymėti plane ir įneštį į Kauno miesto skaitmenini archyvą? Jeigu geodezininkas tai daro, jis prisiima visą atsakomybę dėl tos papildytos informacijos. Galų gale, kur garantija, kad bus parodytas būtent tas kabelis, o ne kažkas kitas? Kas užmokės geodezininkui už jam nepriklausantį darbą?

Dar vienas klausimas, iš kur "Telia" GIS medžiagoje atsirado jokiam kitam archyve nepažymėti kabeliai? Daroma prielaida, kad "Telia" kloja kabelius, juos pažymėdama tik savo planuose ir taip taupo lėšas ir laiką kontrolinių geodezinių planų sudarymui, nes juk kada nors toje vietoje dirbantis geodezininkas pažymės tą kabelį nemokamai.

Visą požeminių komunikacijų medžiagą geodezininkui išduoda Kauno SĮ "Kauno planas", kuris yra vienintelis oficialus antžeminių ir požeminių statinių archyvas Kauno mieste. Visi kiti archyvai (GIS, planšetės ir pan.) priklausantys pvz. "Kauno vandenims", "Kauno energijai" ar "Telia" yra galimi tik vidaus naudojimui arba rekomendacinio pobudžio.
Vartotojo avataras
Veteranas
 
Pranešimai: 188
Užsiregistravo: 29 Bal 2010, 11:20

Re: Dėl Telia derinimo užgaidų

Coba » 01 Bir 2017, 08:13

Graži ir labai reikalinga inciatyva. Deja problema liečia ne tik Kauną, bet ir visą likusią Lietuvą :(
Vartotojo avataras
Veteranas
 
Pranešimai: 325
Užsiregistravo: 05 Rgp 2010, 16:14
Miestas: Panevėžys

Re: Dėl Telia derinimo užgaidų

tele2pildyk » 11 Spa 2017, 16:04

Sveiki, kaip baigėsi ši iniciatyva? Klausiu, nes Telia juodai nusibodo... išpildomųjų neturi, reikalauja kviestis savo atstovą ir tikslinti vietoje. Atstovas atvažiavęs gaišta laiką, pasijunginėja tai prie vieno tai prie kito kabelio, atsidarinėja šulinius, rodo kabelius iš akies pagal kryptį, klausinėja gyventojų kur kabelis paklotas ir t.t. (ką ir pats geodezininkas gali laisvai padaryti be atstovo). O mes turime pagal tokį parodymą užnešti kabelį ant toponuotraukos, ant jos rašytis, rizikuoti ir dar mokėti Telia pinigus už parodymą... Čia manau ne tik savivaldybei reikia raštus rašyti.. kiek skaičiau tai nusiskundimų labai daug, ką LGMS į tai?
Vartotojo avataras
Dalyvis
 
Pranešimai: 29
Užsiregistravo: 08 Rgp 2011, 12:00


Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių