kad. bylos sudarymas

Visi klausimai susiję su naudojama programine įranga

Re: kad. bylos sudarymas

TMZ » 19 Rgs 2014, 17:17

Saulius rašė:Na, Tomai, to jau iš tavęs tikrai nesitikėjau - tu esi už exel'į ???


Beveik, esu už protingą Exelį :)
http://zkada.lt/
Tomas Juozapavičius, UAB "PROJEKTITA"
Topcon GRS-1
Topcon NPL 3005 LN
LGMS narys
Vartotojo avataras
Veteranas
 
Pranešimai: 320
Užsiregistravo: 10 Bir 2009, 11:10

Re: kad. bylos sudarymas

geodezija13 » 25 Rgs 2014, 11:14

Saulius rašė:
TMZ rašė:Gerb. pradedantis kolega, mano siūlymas jums - reikėtų išmesti visas mintis apie Geomatininką iš galvos ir padėkoti darbdaviams, kurie surašė visas formules į exel'io aplikacija ir naudoti jų darbo vaisius. Tokiu būdu padėsite įmonei išsaugoti duomenis jos viduje ir suvoksite kur kokie duomenys turi būti įrašomi. Jūs gi norite tapti specialistu, o ne tik skaičiukų į langelius įvedinėtuoju :)

Na, Tomai, to jau iš tavęs tikrai nesitikėjau - tu esi už exel'į ???

dreamix rašė:P.S. tikrai nedirbu vardan 6 ar 12 formos, vid_vertes, mano nuomome aplamai turetu pats RC susigeneruoti siuos duomenis, palikti matininkui kas svarbiausia - riba , paz. aktas , kadastro duomenys, bet negyvenu idealiame kokone - siai dienai taip ir nekitaip .

Šiuo metu RC kovoja, kad 6 ir 12 būtų reikalingos tik išperkant žemę iš valstybės. Dėl rinkos vertės - tikrai galvojome apie tokį variantą, ir galbūt taip ir bus ateityje. Bet rodiklius, kurie reikalingi vidutinei rinkos vertei nustatyti visitek reikės pateikti RC.

dreamix rašė:braizymo dalies ju neklibinu nes nerimta brezti linija ir laukti kol sukasi laikrodukas

Sutinku, dabartinis braižymas nėra labai patogus. Bet, :!: galiu tik pasidžiaugti, kad jau yra kuriamas naujos kartos Geomatininkas, kuriame braižymas bus maksimaliai perkeltas į kliento pusę - t.y. nubrėžus liniją nereikės laukti visiškai, pritraukimas irgi veiks lygiai taip pat kaip AutoCAD'e.

Standartiniuose sklypų planuose nėra daug braižymo, daug užima informacijos susirinkimas ir reikiamos informacijos užpildymas. RC ir dabar kovoja, kad sklypų planuose nebūtų požeminių tinklų ir kt. nereikalingų elementų.

Geomatininku naudojasi labai daug individualią veiklą vykdančių matininkų, nes labai paprasta pradėti darbą - nereikia pirkti nė vienos brangios programos. Dar atsiuntei mums savo logotipą ir viskas - darai bylas, braižai planus. Kadastriniams sklypų matavimams Geomatininko pilnai pakanka. Patikrinau dabar, tokių yra virš šimto. Pvz. Dalė Gulijeva iš Prienų NŽT, Aušra Pleitienė, Valentinas Motiejūnas ir daugelis kitų.

Na, o jau jeigu turi atliekamų keletą ar keliasdešimt tūkstančių, arba nori ir toponuotraukas daryti, tada jau gali ir GeoMAP ar kitas programas įsigyti :D


Šios kartos geomatinkas gana lėtas.. bet tebūnie lėtas tik nelūžinėja kaip dabar, dirbu virš metu ruošdamas kadastrinių matavimų bylas su geomatininku, bet praktiškai nebuvo neivienos dienos kad programa nelužinėtų. Naujai kuriamame naujos kartos geomatininke lūžinėjimas gal bus pašalintas? :)
Vartotojo avataras
Aktyvistas
 
Pranešimai: 34
Užsiregistravo: 17 Lie 2013, 10:26

Ankstesnis

Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 18 svečių
cron